Vadászat: Legjobb gyakorlat

Az európai földtulajdonosok szövetségéhez (ELO) tartozó Wildlilfe Estates (élőhelyek)
A Langholn birtok mocsaras területén található a skótfajd és a kékes rétihéja
A Langholn birtok mocsaras területén található a skótfajd és a kékes rétihéja

Az igazolás a kiválóság elismerésének egy módja. Bizonyítja, hogy az élelmiszer, a bor, a faanyag vagy egyéb természeti erőforrások olyan forrásokból származnak, amelyekben a helyi ismeretek és a helyi gyakorlat biztosítja az ízeket vagy a fenntartható használatot. Az elismerés gazdasági előnyökkel is szolgálhat, vagy egyszerűen azzal az elégedettséggel, hogy elérik a lehető legjobb minőséget.

A Wildlife Estate (élővilág területei - élőhelyek) kezdeményezés a kiváló minőségű területkezelést ösztönzi. A vidéki területek nagy kiterjedésűek, amelyeken jellemzően a földgazdálkodás sokféle formája figyelhető meg. A stabil tulajdonosi rendszer támogatja a hosszú távú ökológiai fenntarthatóság megtervezését, de ehhez kell is legyen ökológiai fenntarthatóság. Ráadásul a társadalmi fenntarthatósághoz jó kapcsolatot kell tartani az összes érintettel, beleértve a munkaadókat, a helyieket és a kormányt. Az ELO (európai földtulajdonosok szövetsége) ezen kezdeményezése bizonyítja mind a megfelelő gazdálkodást, mind az élővilág megőrzését, különös figyelmet szentelve a vadászat különböző módjainak, amelyek fontos részét képezhetik a területen folyó tevékenységeknek Európa-szerte.

A biológiai sokféleség pontok nagyon fontosak a Vadvilág Ügynökség igazolásához
A biológiai sokféleség pontok nagyon fontosak a Vadvilág Ügynökség igazolásához

Pontrendszert alkalmaznak, amelyben figyelembe veszik a művelt és természetesebb élőhely-területeket és ezek egyensúlyát, valamint azon fajok számát, amelyek kiemelt érdeklődésre tartanak számot a megőrzés terén. Ezen pontrendszer figyelembe veszi a bioföldrajzi régiót, figyelembe véve az európai tájak pompás változatosságát. Több birtok külön jellemzője a nagytestű, ritka ragadozók megőrzése, akiknek az élelemellátását részben a vadászok végzik.

 
Az interneten
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó