Tudomány

A Naturalliance Tudománya az Európai Parlamentben
A Naturalliance Tudománya az Európai Parlamentben

2010-ben, a Naturalliance szervezetei az interneten kerestek a természet gazdagságában történt változások előrejelzésére használható modelleket. Több mint 2000 modellt találtak, de csupán kevesebb, mint 4%-uk alkalmas a helyi szintű, hétköznapi gazdálkodók, erdészek, kertészek és a halászati, vadászati vagy egyéb fajmegőrzésre irányuló földhasználók általi használatra. Ezen modellek majdnem mindegyike angol nyelven érhető el. Csak kevés törekvés volt a modellek egy teljes rendszerben történő összekapcsolására. Nem használták a nagy adatbázisokat, mint például az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által kezelt 250 m x 250 m felbontású, egész Európára kiterjedő élőhelytérképeket.

Sok élőhelytérkép áll rendelkezésre kiváló minőségben a helyi földhasználóktól, valamint fajok térképei a kutatóktól és megőrzést szolgáló önkéntesektől. A Tudományos Legjobb Gyakorlat oldal a cserkészek által készített térképeket mutatja be. Az ilyen térképeket a fajok változásában, és ezáltal a természet gazdagságában történő változások előrejelzéséhez is hozzá lehet kapcsolni, hatalmas területekre kiterjedően. A Naturalliance fő célja a térkép-alapú helyi szintű döntéstámogatás ösztönzése, az emberek által készített térképekre történő csere a támogatás eléréséhez. Ezeket a térképeket utána a GIS létrehozásához kapcsolódóan lehet használni, amely a felső szinten folyó politikát segítheti. Jövőbeli célunk, hogy minden érdekeltnek segítsünk, akár tulajdonosok, földkezelők, a kormány vagy az állampolgárok, hogy hozzájussanak a természet gazdagságának előnyeihez, és így a természet gazdagságát megőrizzük. A hosszú távú munka érdekében segítenünk kell azon tudósoknak, akik a döntéstámogatáshoz használható adatokat és modelleket szolgáltatnak, hogy munkájukat elismerjék, és anyagi támogatást kapjanak.

MEGVALÓSÍTÁS. A tudomány és a fajokból, valamint a földből származó társadalmi előnyök közötti híd kialakításához a modelleknek tartalmazniuk kell, vagy kapcsolódniuk kell a dolog anyagi oldalához is.

PROBLÉMAMEGOLDÁS. A modelleknek folyamatokon kell alapulniuk, és vissza kell tükrözniük az előre nem látott kapcsolatokat. Az állampolgári tudomány kiterjedhet az emberi erőforrások területére is, hogy felépítsék és teszteljék a tájak és közösségek szintjén mozgó modelleket. Az Ön számára kihívás, hogy ezt a munkát vezesse és megtervezze.

Az élőhelyTÉRKÉPEZÉSek a térbeli modellek szempontjából lényegesek. Az Naturalliance, eredetileg vadvilágra irányuló kutatásokon alapuló térképező szoftverét mint egy nyilvános eszközt kínálja fel, hogy ezzel is segítse a modellek létrehozását és használatát.

Kérjük, REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy

• megértse a társadalom és a természet gazdagságához használt adatokat és modelleket.
• támogatást kapjon a munkához, amely a természeti környezet és az Ön karrierjének is előnyös.
• kísérleteket tervezzen mind a természeti tájak, mind a közösség szintjén, hogy megértse az oksági viszonyokat és pontosítsa az előrejelzéseket.

Regisztrációja esetén kitöltheti KÉRDŐÍVÜNKET, hogy elmondja az Ön legfőbb érdeklődési köreit.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó