Lótartás: Legjobb gyakorlat

Lovaglás az Abbázia Country Club-ban, Magyarországon
Lovaglás Magyarország vidéki területein
Lovaglás Magyarország vidéki területein

A Nemesnépen található Abbázia Country Club három régió (Őrség, Göcsej és Hetés) találkozásánál fekszik. Szolgáltatásaik között szerepel a lovaglás, amely mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek vonzó kikapcsolódást jelent. A lovasok felfedezhetik a környékbeli erdőket, végtelen réteket, folyókat és a csodálatos tavakat. A rétek növényzete részben élelmet jelent a lovaknak, amely állat fontos hagyományát képezi a magyar kultúrának. A szálloda fontos foglalkoztatója a környékbelieknek, a Márokföldön lakók harmadának biztosít munkát.

Fekete gólya és sásliliommal borított rét Nemesnépen
Fekete gólya és sásliliommal borított rét Nemesnépen

A terület bővelkedik a vadfajokban, éppen ezért a lovasok láthatnak őzeket, szarvasokat, vaddisznókat, fácánokat és nyulakat. A lóháton közelítő embertől a vadon élő állatok nem ijednek meg. Az igazi ritkaságnak számító fekete gólya Nemesnépen és még hat másik helyen fészkel Magyarország területén. A területen számos ritka növényfaj található, például orchidea, sásliliom és kakasmandikó. Több itt termő gombafaj rendelhető az étteremben és vásárolható. A kutyákat szintén szívesen látják.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó