Lótartás

Extenzív lótartás
Extenzív lótartás

Az emberek megközelítőleg 4000 éve dolgoznak együtt a lovakkal. A természet gazdagságának megőrzésében jelentőségüket azoban gyakran nem veszik figyelembe. A társadalom számára alacsony költségek melletti szelektív fakitermelésben betöltött szerepüket mindenki ismeri, azonban még fontosabb szerepük van a természetközeli területek fenntartásában. Ez azonban nemcsak a természetvédelmi területek kezelésében jelentkezik. A lovak legelőterülete gyakran végleges, amelyre jellemző a többnyire gazdag talaj, növényvilág és rovarvilág, olyan rovarokkal, amelyek ürülékkel táplálkoznak és madarak táplálékát jelentik. És hogy máshogy lehet jobban élvezni a természetet, mint lóháton, különösen olyan fajok esetében, amelyeket kevésbé zavarnak a lovasok, mint a gyalogos természetjárók?

A Naturalliance program szerint a lótartók azok, akik az állatokat helyezik előtérbe, és akik szívesen fogadják a lovak egészségügyi-, valamint a legelőterületek kezelésével kapcsolatos, a környzetre is előnyösen ható tanácsokat. Számos országban a lovak által hosszú ideje használt utak a lovak számára már nem megfelelőek vagy nem természetesek. A Naturalliance program célja a lovasok, közösségek és földtulajdonosok számára új utak tervezése, hiszen ez mindannyiuknak előnyös lehet. Ismerjük-e vajon, hogy melyik a legjobb növényfajokból álló keverék az olyan területek megőrzésére, ahol az emberek versenyeznek a lovakkal?

LEGJOBB GYAKORLAT példája: (választandó: a lovakkal való munka vagy a maximális megőrzésért tervezett lovastúrák)

MEGVALÓSÍTÁS. A Naturalliance elirányíthat olyan oldalakra, ahol biztosítják a természetkímélő lótartáshoz szükséges eszközöket, valamint a munka, illetve kikapcsolódás lehetőségét, amelyek szintén hasznosak a környezet szempontjából.

PROBLÉMAMEGOLDÁS. Többek között szeretnénk elérhetővé tenni az Ön számára minden, a rutin állatorvosi kezelésekkel kapcsolatos olyan munkát, ami csökkentheti a pénztárcájára és a környezetre háruló költségeket.

TÉRKÉPEZÉS: A lovaglóutak védelme és fenntartása érdekében fontos ezek feltérképezése. A térképezés elvégzésére irányuló képesség még nagyobb jelentőségű, ha új, a lovasok és a vadvilág számára is megfelelő utakról beszélünk. A Naturalliance térképező eszköz ezt könnyíti meg.

REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy:

• Legyen olyan terepjáró útvonaluk, amely biztonságos Önnek és menedéket jelent a vadvilág számára;
• Megossza tapasztalatait és szerezzen ismereteket másoktól;
• Használja a legelőket a lovak és a környezet számára legjobb, hosszú távú hasznosítása céljából;
• Dolgozzon a lovakkal, hogy ezzel is növelje a természet gazdagságát.

Regisztrációja után kitöltheti FELMÉRÉSÜNKET, és elmondhatja, milyen információkra van leginkább szüksége.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó