Kormány

A kormányok a polgároktól, valamint a szabályoktól függnek
A kormányok a polgároktól, valamint a szabályoktól függnek

A modern kormányoknak sok felelősségük van, beleértve az alábbi szolgáltatásokat: biztonság, elhelyezkedés, energia, egészség, lakásépítés, közlekedés és oktatás. Ezen szolgáltatások legtöbbje kölcsönhatásban van a természeti környezettel, mivel a polgárok sok, a természeti rendszerhez kötődő szolgáltatást igényelnek, úgymint élelmiszerbiztonság, tiszta víz és levegő, talajstabilitás és minimális árvizek, erdőtüzek, kártevők és betegségek. Még ha csak kevés ember is végez mezőgazdasági munkát, sok keres szellemi kikapcsolódást és testedzési lehetőséget ezeken a területeken. Ez pedig egy másfajta érdekeltségi kört jelent.

Ügyes vezetésre van szükség ahhoz, hogy a különböző érdekek egyensúlyba kerüljenek. A szabályozások, adók és támogatások befolyásolják a folyamatokat, de nem mindig a kívánt irányba. A kormányok a természeti rendszerekre irányuló sok kutatást támogattak, ám ezek nem mutatták meg azt az átfogó képet, hogy hogyan kezeljék mind a polgárokat, mind a környezetet.

A Naturalliance szervezetei már biztos alappal rendelkeznek az ökológiai és kormányzati kutatások terén, jelezve, hogy a biológiai sokféleség megőrzése és fenntartható használata ott a legsikeresebb, ahol a leginkább tudásalapú a vezetés és alkalmazkodó a kezelés. Jelenleg egy rendszer kiépítésén dolgozunk, amely képes összegyűjteni az összes ismeretet, hogy útmutatást adjon a helyi szintű alkalmazkodó kezelést és az alkalmazható kormányzatot illetően a közigazgatások mellett.

A LEGJOBB GYAKORLAT. A Berni Egyezmény átfogó tanácsokat ad a kormányzat számára a vadon található erőforrások megőrzéséhez a vadászaton és szabadidős horgászaton keresztül, amihez harmadikként jön a természetben található termékek gyűjtésének előkészítése. Ezeket a dokumentumokat a Naturalliance szervezetei szövegezték.

DÖNTÉSTÁMOGATÁS. A regionális, nemzeti és nemzetközi szintű irányelvek támogatása számos forrásból eredhet. A Naturalliance-től érkező támogatás tartalmazza az eszközöket, amelyek segítségével a helyi adatok GIS lefedettségével dolgozhat. Kérjük lépjen kapcsolatba a Naturalliance egyik szervezetével, amennyiben szeretne segíteni ilyen, a célok támogatását szolgáló eszközök fejlesztésében és tesztelésben.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó