Kertészkedés

Konyhakert
Konyhakert

A kertészkedés szeretete valószínűleg a mezőgazdasággal egyidős. Az Naturalliance tagjai által végzett mostani felmérés szerint a vidékiek több mint 70%-a kertészkedik, amely Európa szárazabb déli vidékeitől a termékenyebb északi területek felé haladva növekvő tendenciát mutat. A mezőgazdaság és az erdészet egyre intenzívebbé válásával számos faj számára a kertek jelentenek menedéket. Sokan csodálkoznak azon, vajon hogyan tudnak segíteni az általuk szeretett fajoknak azon fajok elijesztésével, amelyek kárt tesznek a növényeikben.

Valójában jelenleg elég sok információ áll rendelkezésre a növények méheket, lepkéket és madarakat segítő termesztéséről, de ezek az információk Európa szerte több nyelven érhetőek el. Még az is lehet, hogy rémálmai kártevője ellen már megvan valahol a tökéletes megoldás! Ha azonban még sincs, ott lehetőség van a Naturalliance felhasználóin keresztül olyan projektek elvégzésére, amelyben majd megtalálja a választ. Ezért kérjük, hogy csatlakozzon hozzánk, hogy segítsen egy olyan oldal létrehozásában, amely átvezetheti Önt és a vadvilágot azon a nagyon összetett rendszeren, amit mi termékeny „nevelgetéssel” építünk fel.

LEGJOBB GYAKORLAT. Nektárfolyók az Egyesült Királyságból.

MEGVALÓSÍTÁS. A Naturalliance célja a legjobb, termékeny, a vadvilágot szem előtt tartó kertészkedéssel foglalkozó weboldalak felé irányítani Önt.

PROBLÉMAMEGOLDÁS. A mókusoktól a meztelen csigákig szeretnénk megtalálni azokat a megoldásokat, amelyek hatékonyak a kerti kártevőkkel szemben, de biztonságosak a többi élőlényre nézve.

TÉRKÉPEZÉS. Kertjének feltérképezése fontos, amennyiben a Naturalliance-nek kell értékelni a zöldségtermesztést a kártevők számának csökkentése céljából, valamint a méheknek és lepkéknek ültetett növényeket és a kihelyezett madáretetőket, hogy ezzel minimálisra csökkentsük a ragadozómadarak támadásának sikerét. A kertjén kívül található élőhelyek, például az erdők feltérképezése is fontos, hogy megtudjuk, a kert mely fajokat vonzhatja, illetve, mely fajokat szeretné távoltartani.

REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy:

• Gyönyörű virágokat és egészséges élelmiszereket termeljen, és segítsen a kikapcsolódásra lehetőséget adó vadvilágnak;
• Megosssza tapasztalatait a mások által megszerezhető ismeretekért;
• Olyan növényfajokat termesszen, amelyek szükségesek, és minimális erőfeszítéssel távolítsa el a problémákat okozó fajokat;
• A lehető leghatékonyabban kezelje a talajt, vizet, szaganyagokat és gyomokat.

Regisztrációja után kitöltheti FELMÉRÉSÜNKET, és elmondhatja, milyen információkra van leginkább szüksége.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó