Közösség: Legjobb gyakorlat

Az Arne Parish-i terv tanulmánya
Elérhető több, kikapcsolódási célokat szolgáló nyílt terület?
Elérhető több, kikapcsolódási célokat szolgáló nyílt terület?

A helyi közigazgatási szervek megfelelő környezetvédelmi gyakorlata, hogy a helyi földhasználati tervezés stratégiai értékelését rendszeres időközönként elvégzi. Amennyiben 5-10 évente konzultálnak a polgárokkal a területfejlesztésekről, szemben az olyan elvekkel, amelyek hosszabb időszakra vonatkoznak, vagy amelyeket egy magasabb hatóság állapít meg, akkor kevesebb idő szükséges az egyes területrendezési eljárások megbeszéléséhez. Az ismételt tanulmányok is azt bizonyítják, hogy a polgárok által támasztott követelmények idővel hogyan változnak.

A rendszeres időközönként megtartott megbeszélések az Agenda 21 ajánlásainak is megfelelnek. A polgárok nem csak a lakásépítési és üzleti beruházásokról mondhatják el véleményüket, hanem számos területet érintően is, beleértve a foglalkoztatást, oktatást és egyéb közszolgáltatásokat, valamint természetesen a környezetet. A helyi közigazgatási szervek a tervezéseknél az összes választ figyelembe veszik.

Arne Parish területén vad szilva és sok hangafüves élőhely található
Arne Parish területén vad szilva és sok hangafüves élőhely található

Az Anglia déli partján fekvő Arne Parishban, a jelen weboldal fejlesztésében részt vevő partnerek által elvégzett felmérés jelentette 2002 óta először a háztulajdonosok véleményének teljes megismerését. A Naturalliance célja, hogy a tanulmány alatt használt technikát ezen weboldal segítségével könnyen hozzáférhetővé tegye minden helyi közösségnek Európa-szerte, és ezzel a helyi demokráciának, a helyi polgárok megélhetésének és kikapcsolódásának a lehetőségét növelje.

 
Az interneten
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó