Közösség

A kicsi és szétszórt közösségek a különböző tervezési politikák eredményei
A kicsi és szétszórt közösségek a különböző tervezési politikák eredményei

Ha a demokratikus kormányok a kérdéseket nem megegyezéssel kezelik, a választások során gondban lesznek. Éppen ezért a kormányoknak szükségük van a polgárok támogatására és megértésére a környezetet érintő hosszú távú politikai döntések meghozatala során. A polgároknak pedig megfelelő ismeretekre van szükségük a környezetet érintő személyes döntéseik meghozatalához. A vidéki környezetet nem csupán a gazdálkodók, vadászok vagy a természetvédelmi területek igazgatói kezelik, hanem azok is, akik azokat a kerteket, utak melletti szegélyeket és közterületeket gondozzák, amelyek gyakran a helyi közösségek tulajdonában vannak.

A természet gazdagságának helyreállítása és megőrzése mindezen érdekek összekapcsolását igényli, mivel néhány faj jóval nagyobb területen fordul elő, mint egy kert, vagy akár egy farm. Egy ilyen kapcsolat gazdasági előnyöket is jelenthet, ha a természetvédelmi területeken a látogatók a közigazgatási terület északi részén is használják a vendégházakat, déli területein pedig a boltokat.. Egy olyan rendszernek, amely az információkat az összes közigazgatási és ezeken kívüli egységektől összegyűjti, előnyösnek kellene lennie, hogy mindenki a legtöbbet kapja a természet gazdagságából.

A LEGJOBB GYAKORLAT. A Dél-Britanniában végzett kísérleti tanulmány rávilágított arra, hogy az összegyűjtött adatok hogyan segítik a Naturalliance weblap megtervezését, egy közigazgatási terület tervezésének és a vitatott vadvilág kezelésének részeként.

MEGVALÓSÍTÁS. Célunk, hogy megmutassuk Önnek a legjobb információs oldalakat és ötleteket, amely felélesztheti a helyi lelkesedést, hogy Önnek és munkatársainak segítsen a helyi környezet kezelében.

PROBLÉMAMEGOLDÁS. A vadon élő fajok költségesek lehetnek, de előnyösek is, ezért tanácsokkal szolgálunk a legcélszerűbb felhasználásra törekvő kezelést illetően, hogy a fenyegetésekből lehetőségek váljanak.

TÉRKÉPEZÉS. Végső célunk a helyi ismeret térképezési rendszerbe illesztése, amely a szövegszerkesztő könnyed kezeléséhez hasonlóan könnyen kezelhető Ez segítheti a döntéseit és segítheti a helyieket álláspontjának megértésében. Kezdetnek itt egy egyszerű térképezési eszköz és projektjavaslatok a használatához.

REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy:

• Megtervezzük a tanácsi területek kezelését az év azon szakaszára, amely biztosítja a természeti gazdagságot;
• Minimalizálja a különböző érdekek közötti konfliktusok számát a tapasztalatok átadásával;
• Növelje bevételét és lakosai elhelyezkedését a helyi természeti erőforrások növelésével;
• Megnyerje a helyiek támogatását az egészséges kikapcsolódás lehetőségeinek növelésével.

Regisztrációja után kitöltheti FELMÉRÉSÜNKET, és elmondhatja, milyen információkra van leginkább szüksége.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó