Helyi Kommunikáció

Az Egyesült Királyság első, helybeli kommunikációra és kapcsolattartásra szolgáló rendszere. (Kattintson a képre a nagyításhoz, kattintson a Jó Gyakorlatra, ha többet akar tudni).
Az Egyesült Királyság első, helybeli kommunikációra és kapcsolattartásra szolgáló rendszere. (Kattintson a képre a nagyításhoz, kattintson a Jó Gyakorlatra, ha többet akar tudni).

A természeti kincsek és hasznok az emberek számára az olyan helyeken a legjobbak, ahol a helyi természetkezelés alkalmazkodó és ahol az elérhető tudásanyaggal való kapcsolódás is kitűnő. Következésképpen, a projekt, amelynek keretében a Naturalliance elindult, az európai hatóságoktól az kérdezte, hogy milyen tudásra lenne szükségük a természet kezelééshez. A helyi hatóságok leginkább a társadalmi.gazdasági kérdésekben akarnak útmutatást, valamint finom felbontású élőhely- és fajtérképeket.. A vidéki szervezeteket és társaságoknak viszont leginkább termelési és természetvédelmi tanácsadásra volt igényük (és ezt segítő térképezési módszerekre), szintén előtérbe helyezték a legjobb gyakorlatok példáit is.

Naturalliance a vidéki érdekeket előnyben részesítő jó gyakorlatok bemutatására és a finom részletezésű térképek elkészítéséhez szolgáló szoftverek szolgáltatásának céljából készült. Mégpedig azért, mert a projektünk megmutatta, hogy a helyi hatóságok a térképezést meg tudják szervezni és az emberek és az ember szeetrika térképezést. A projket helyi döntési eszközöket is tervezett. Ezen felül, még a helyi hatóságok és közösségek közötti kommunikáció és döntéshozás csatornájára is megoldást kellett találnunk. Ennek érdekében konzultáltunk a különböző helyi hatóságokkal és szervezetekkel, és megkérdeztük őket, hogy mi segítene nekik a saját polgáraikkal és tagjaikkal való kommunikációban. Ezt követően készítettük el ezt a számukra szükséges, nagyon rugalmas rendszert, úgy, hogy ne csak a kommunikációban hanem akár projektek szervezésében és döntéshozási folyamatokban is segítséget nyújthasson. A rendszert két éven át teszteltük, és a kormánnyal való egyeztetés után találtunk egy módot, amivel a mindössze 99 eurós évi díjért is biztosítani tudjuk a használatát. Ez a JÓ GYAKORTLAT a helyi kommunikációs és kapcsolattartó rendszer használatáról és annak beszerzéséről szól.A TÉRKÉPEZÉS amit a helyi közösségek a Fajok és élőhelyek szekcióban a térképezési eszközünkkel végzenek kiváló minőségű lehet. , ahogy az a Tudomány témakör Jó gyakorlat részében is látható. Kérjük, hogy buzdítsa a helyi hatóságokat a Helyi Kommunikációs Rendszer használatára. Ha teheti, akkor pedig ADAKOZZON, hogy tovább folytathassuk a e helyen bemutatott munkánkat és reményeinket.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó