Gazdálkodás

Többcélú földhasználat Spanyolországban
Többcélú földhasználat Spanyolországban

Európa területének közel felén folytatnak mezőgazdasági tevékenységet. A gazdálkodás eredetileg változatos élőhelyeket eredményezett. Az állami támogatásokba azonban a műtrágyák, rovarirtók és egyéb technológiák használata is beépült, hogy ezzel is ösztönözzék az intenzívebb, ám kevésbé változatos földhasználatot. A gazdálkodás elkezdett veszélyeztetni a földhöz kapcsolható más fontos szolgáltatásokat, például a levegő és víz megtisztulását, a talajképződést, a növények beporzását, az árvizek, kártevők és betegségek szabályozását valamint a kikapcsolódási lehetőségeket.

Az állami kifizetéseket szerencsére megváltoztatták, hogy a földhöz kapcsolódó szolgáltatásokat megőrizzék és helyreállítsák a társadalomnak. A magántámogatások szintén a megőrzést szolgálják, de a szabadidős tevékenységek területén. Sok információ áll rendelkezésre arról, hogy hogyan lehet a természet gazdagságát minimális költségek mellett növelni a jövedelmező termelés eléréséhez, és hogyan lehet ezeket a költségeket állami vagy magán forrásokból ellensúlyozni. Az információk azonban sok ország és szervezet között oszlanak meg. A Naturalliance célja ezen információk egy helyre történő összegyűjtése, a szabályozásokról, egyéb költségekről, támogatásokról, piacokról és időjárásról szóló információkkal együtt. Íly módon segíthetünk Önnek, hogy ezen információkat személyes ismeretekkel egészítse ki, nevezetesen: a növények, talaj, más élőhelyek, állatállomány, vadon élő fajok és a kezelés terén.

LEGJOBB GYAKORLAT. A közép-angliai loddington-i uradalom az első példánk annak bemutatására, hogy milyen előnyökkel szolgálhatnak a területen található természeti erőforrások a földművelés számára.

MEGVALÓSÍTÁS. A gazdasági profit szempontjából előnyösek lehetnek a növénytermesztés és állattenyésztés irányításáról szóló útmutatók is. Az Naturalliance célja linkeket adni a legjobb, fenntartható gazdálkodás terén elérhető kutatásokhoz és tanácsokhoz.

PROBLÉMAMEGOLDÁS. A kártevők és betegségek okozta problémákat olyan módszerrel kell megoldani, ami azonnal hat és hosszú távú. Az Naturalliance célja itt is a legjobb kutatásokhoz és tanácsadókhoz vezető hivatkozások megismertetése.

TÉRKÉPEZÉS. A végső cél az összes, általános és személyes ismeret digitális térképező rendszerbe építése, amely egy szövegszerkesztőhöz, vagy egy autós GPS-hez hasonló könnyedséggel kezelhető. Ez időigényes, ám kezdetnek itt egy egyszerű térképező eszköz, valamint olyan projektek javaslati, amelyek használják.

REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy:

• Jobb szívvel adja tovább gyermekeinek a földet, mint ahogyan kapta;
• Megosssza tapasztalatait mások által megszerezhető ismeretekért;
• A társadalomnak előnyt jelentsen a föld és szolgáltatásainak szabadidős célú felhasználása;
• Többet nyerjen a természet gazdagságából, mint amennyibe a megőrzéséhez szükséges kezelési költségek kerültek.

Regisztrációja után kitöltheti FELMÉRÉSÜNKET, és elmondhatja, milyen információkra van leginkább szüksége.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó