Erdészet

Az európai erdők a vadon élő növényeknek és állatoknak sokszínű élőhelyet kínálnak
Az európai erdők a vadon élő növényeknek és állatoknak sokszínű élőhelyet kínálnak

Az erdészet csak a második helyet foglalja el az európai mezőgazdaság földhasználatában, pedig jelentős szerepet játszik a szén megkötésében. Német erdészek használták először a „fenntartható használat” kifejezést. Az idei Erdők Nemzetközi Évében az Európai Unió 42%-át borítja erdő. Az erdőborítás folyamatosan növekszik sok európai országban, és a növekedés egyre intenzívebbé válik.

Az erdőségek telepítése és kezelése nagyobb időléptékben zajlik, mint a gazdálkodásé, hiszen az erdei növények kifejlődése évtizedekig tart. Ez teszi fontossá az éghajlati előrejelzéseket, de azt is jelenti, hogy a kártevők okozta problémák évek eddigi eredményeit tehetik tönkre. Mik a táblaforgók és bogárteleltető bakhátak megőrzésének erdészeti ekvivalensei, amelyek a gazdálkodásban segítik a megőrzést, valamint a kártevők kezelését? A helyi közösségek függhetnek az erdőségektől a tényleges erőforrásokért (mint gomba, bogyósgyümölcsök és nagyvadak), a védő szerepért és egyéb, szórakozást nyújtó haszonért. Ez az érdek az erdőgazdálkodás hasznára válhat, de felelősséget is ró a társadalomra és a vadgazdálkodókra, főként a betakarítási időszakokban.

LEGJOBB GYAKORLAT. Ausztriában a változatosság növekvő előnyt jelent a szarvasállomány egészségére és csökkenti a vadkárt.

MEGVALÓSÍTÁS. A fák ismerete olyan fontos, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos döntéstámogatási eszközök kifejlesztése már elkezdődött. A Naturalliance lehetőséget lát - különösen a gyűjtögetőkkel együttműködve - az erdők termékenyebbé tételére.

PROBLÉMAMEGOLDÁS. Sok információt kell összegyűjtenünk, hogy segítsünk az erdőket károsító fajok kezelésében.

TÉRKÉPEZÉS. Az erdészek használták elsőként az élőhelytérképeket erdőterületeik kezelésére. A Naturalliance a legjobb rendszerek használatára ösztönöz.

REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy

• Olyan növényt ültessen, amit hosszú távon a legjobbnak gondol egy változó világban;
• Hatékonyan távolítsa el azokat a fajokat, amelyek évek munkáját tehetik tönkre néhány nap alatt;
• A földjének rekereációs célú felhasználása és a föld egyéb szolgáltatásai hasznot jelentsenek a társadalomnak.

Regisztrációja után kitöltheti FELMÉRÉSÜNKET, és elmondhatja, milyen információkra van leginkább szüksége.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó