A természet megfigyelése

Az etetés pótolhatja a pintyek elveszett élőhelyeit
Az etetés pótolhatja a pintyek elveszett élőhelyeit

2010-ben 8 európai ország vidéki háztartását kérdezték a természet gazdagságától függő tevékenységeiről. A résztvevők közel fele azért eteti a madarakat és más állatokat, hogy örömüket leljék azok megfigyelésében, és ezek legtöbbje kirándul is a természetben a vadon élő állatok megfigyelése céljából.

A Naturalliance fő célja, hogy segítse az ilyen örömöket okozó vadvilág fennmaradását, valamint hogy megmutassa, hogy hogyan tudja az összes érdekelt akár csak csekély segítséggel is helyreállítani azt, amit akaratlanul elvesztett. Irányadó elv, hogy a földtulajdonosoknak és közösségeknek is segíteniük kellene a természeti gazdagságot, ha mások gyönyörködnek benne.

A LEGJOBB GYAKORLAT. Egy helyi közösség példája a természet megfigyelésén keresztül.

MEVALÓSÍTÁS. A természet sokszínűsége attól függ, hogy mi mindannyian hogyan bánunk a földdel és a fajokkal. Hogyan tehetjük értékessé az embereknek, hogy részt vegyenek ebben?

PROBLÉMAMEGOLDÁS. Egyes fajok mindig is sokkal kedveltebbek voltak másoknál. Sokféle mód van arra, hogy azokat segítsük, amelyek a legtöbb örömöt adják.

TÉRKÉPEZÉS. Az élőhelyek térképezése kulcsfontosságú, hogy kideríthessük, mely területek állíthatók helyre, vagy igényelnek védelmet. A fajok feltérképezése megmutatja, hogy mely beavatkozások a leghatékonyabbak. Mennyit tudna Ön segíteni?

REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy:

• Örömét lelje a természetben, az Ön által is kedvel fajok igényeinek megértésén keresztül;
• Megtalálja a környékünkről már eltűnt növények és állatok visszatelepítésének legkönnyebb módját;
• Együttműködjön a közösséggel, hogy a természet gazdagsága mindenkinek növekvő előnyöket jelentsen.

Regisztrációja után kitöltheti FELMÉRÉSÜNKET, és elmondhatja, milyen információkra van leginkább szüksége.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó